
Faglig tilgang
Forældrerådgivning
Ud over terapi til voksne, unge og børn, tilbyder jeg forældrerådgivning. Her kan forældre til børn/unge i mistrivsel få hjælp til at forstå de udfordringer barnet står i, og få hjælp til hvordan man bedst støtter sit barn. Hvis du søger terapi til et barn under 13 år, vil jeg gerne starte med at møde dig/jer forældre, så du/I kan fortælle om hvad du/I ønsker min hjælp til.
​​
Her er fokus på at styrke jer som forældre i, hvordan I kan forstå og håndtere de udfordringer, I oplever omkring jeres barn eller i jeres familie. Måske er I som forældre usikre på, hvordan I skal forstå jeres barns vanskeligheder. Det kan også være, at I har brug for konkrete redskaber til at håndtere disse udfordringer eller tackle svære hverdagssituationer. Det kan også være, at I har brug for råd og vejledning i, hvordan I kan hjælpe jeres barn til at tackle svære oplevelser som dødsfald i familien, skilsmisse eller lignende.
Hvis dit barn har fået en diagnose, tilbyder vi også rådgivning i, hvordan man kan tale med sit barn om dette, hvad man kan gøre for at støtte op om og hjælpe sit barn i det daglige, og hvordan man kan indrette familielivet, f.eks. med strukturer og piktogrammer.
Til forældrerådgivning deltager barnet ikke. Forældrerådgivning kan, alt efter jeres ønsker og behov, foregå sideløbende med at barnet er i terapi eller som et særskilt forløb.
​
Jeg er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet og autoriseret af Psykolognævnet. Siden 2020 har jeg arbejdet fuld tid som terapeut, og jeg har erfaring med at hjælpe børn, unge og voksne med mange forskellige problemstillinger – f.eks. angst, depression, selvværdsproblemer, stress, sorg, ADHD, autisme, vredesproblemer og relationelle problematikker.
Terapi
Personlig tilgang
Hvad sker der ved den første samtale
Når du møder op i klinikken, vil du få udleveret en samtykkeerklæring, hvor du skal give dine kontaktoplysninger og skrive under på, at vi må opbevare information om dig.
Herefter vil du blive hentet af den psykolog, som du skal snakke med.
Samtalen varer 50 min., og første gang vil det mest handle om at lære hinanden at kende, og psykologen vil spørge ind til de problemer, som du gerne vil have hjælp til. Vi vil lave en forventningsafstemning, hvor vi sætter en retning for forløbet ud fra, hvad du gerne vil have ud af samtalerne.
Det er helt naturligt at være nervøs, når man skal til psykolog, og det er vigtigt for os, at du ved, at der ikke er nogen bestemte forventninger til dig fra psykologens side. Det kan være en god ide at have gjort sig nogle tanker om, hvad man gerne vil snakke om, men hvis det er svært at sætte ord på, er det noget, som psykologen vil hjælpe dig med. Du er eksperten på dig, men det er jo psykologen, der er eksperten i at tale om de her ting, så det behøver man ikke selv at være. Det er derimod vores job som psykologer at stille de rigtige spørgsmål.
Både små og store problemer er velkomne
Mange siger, at de ikke ved, om det de kommer med, er ”nok” til at gå til psykolog, og at de er bange for at tage pladsen fra en anden, som har mere brug for det. Her er det vigtigt for os at sige, at hvis du føler, at du har brug for hjælp til at håndtere en (eller flere) udfordring(er) i dit liv, så er det altid godt at søge hjælp. Det nytter ikke at sammenligne sig med andre, der har det værre, for det vil der næsten altid være. Det betyder ikke, at du ikke også har ret til hjælp.
Her i Psykologhjælpen er vi også så mange psykologer, at vi har relativt kort ventetid, og derfor skal du slet ikke bekymre dig om at tage pladsen fra en anden.
At vi er flere psykologer i huset, betyder også, at hvis du ikke føler dig tryg eller tilfreds med den psykolog, som du er blevet matchet med, er det helt naturligt at bede om at komme ind til en anden. Nogle gange er kemien der ikke, og det betyder ikke, at der er noget galt med dig.
Efter samtalen
Det kan være hårdt arbejde at være til psykolog, og mange er trætte efter den første samtale. Det kan være at man føler sig meget lettet eller stolt over at have taget et svært skridt og snakket om noget sårbart. Det kan også være, at man føler sig berørt eller ængstelig. Nogle synes, at det er rart at have en, som man kan ringe til, når man tager herfra, og nogle laver en aftale med en god ven eller familiemedlem bagefter. Under alle omstændigheder kan det være en god idé, ikke at lave en masse planer lige efter den første samtale, så man har tid og ro til at fordøje samtalen.
